2015. március 28., szombat

Csirkemell horoszkóp

Tudtátok, hogy elvileg mindenkinek a saját horoszkópja szerint elkészített csirkemell ételeket kellene ennie? Oké, ez egy gondolati kavar, és az igazságtartalma is szerény. De kábé ilyen szöveggel szoktak mindig bedobni valami fogyi terméket, vagy táplálékkiegészítőt. Az én esetemben is fontos a horoszkóp 2015 évre, persze, nem tagadom. De a fogyás még fontosabb lenne, mert felszedtem egy csomó kilót. Szóval, visszaállok a csirkemell receptjeimre.

Igazából nem szeretnék kigyúrt lenni, mint egy állat, de ha már a horoszkópom szerint a következő 3 hónapban jó sorom lesz, akkor azért felpakolnék valamennyi izmot is a teremben. Ehhez pedig csirkemell zabálásba kell kezdenem.

Íme egy friss recept, rövid videóval:



Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell
- 20 dkg gépsonka
- 20 dkg sajt
- 1 nagy pohár tejföl
- 1 kg krumpli
- 2 dl tej
- 5 dkg vaj

Elkészítés:
1. A megmosott csirkemelleket megtisztítjuk, majd szétterítjük

2. Mindkét felét megsózzuk

3. Egy hőálló üvegtálat kivajazunk

4. Rétegenként belehelyezzük a húst, a tejfölt, a sonkát és a sajtot

5. Alufóliával lefedjük

6. Kb. 200 fokon 30 percig fóliával, utána kb. 220 fokon 30 percig fólia nélkül sütjük

7. Megtisztítjuk, megmossuk, majd kockákra vágjuk a krumplit

8. Egy kb. 3 literes edénybe beletesszük és felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje

9. Hozzáadunk 2 teáskanál sót és közepes lángon puhára főzzük

10. A megfőtt krumplit leszűrjük

11. Krumplinyomóval összenyomkodjuk, hozzáadjuk a vajat és kevés tejet

12. Közepes lángon főzve hozzáadjuk a többi tejet és fokozatosan összenyomkodjuk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése