Recept leírás:
Hozzávalók:
4 személyre
4 csirkemell filé
10 dkg tisztított mandula
3 ek. olaj
1,5dl pezsgő
1 dl húsleves
1,5 ek. vaj
2 ek. citromlé
1 ek. vágott petrezselyem
A csirkemellet megmossuk, megszárítjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Az összevágott mandulát zsiradék nélkül megpirítjuk, kiöntjük az edényből,majd a hús mindkét oldalát lesütöm. Fedő alatt tovább puhítom. Mikor majd nem kész rászórom a mandulát is.
Felforrósítjuk a pezsgőt és a húslevest, 2 percig forraljuk. Tűzről levéve a vajat kisebb darabokban hozzáadjuk, sóval, borssal, citromlével ízesítjük. Főtt tésztával, vagy grillezett cukinivel tálaljuk a húst , megszórva a maradék mandulával és petrezselyemmel, és pezsgős szósszal meglocsoljuk. Jó étvágyat!!
Hozzávalók:
4 személyre
4 csirkemell filé
10 dkg tisztított mandula
3 ek. olaj
1,5dl pezsgő
1 dl húsleves
1,5 ek. vaj
2 ek. citromlé
1 ek. vágott petrezselyem
A csirkemellet megmossuk, megszárítjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Az összevágott mandulát zsiradék nélkül megpirítjuk, kiöntjük az edényből,majd a hús mindkét oldalát lesütöm. Fedő alatt tovább puhítom. Mikor majd nem kész rászórom a mandulát is.
Felforrósítjuk a pezsgőt és a húslevest, 2 percig forraljuk. Tűzről levéve a vajat kisebb darabokban hozzáadjuk, sóval, borssal, citromlével ízesítjük. Főtt tésztával, vagy grillezett cukinivel tálaljuk a húst , megszórva a maradék mandulával és petrezselyemmel, és pezsgős szósszal meglocsoljuk. Jó étvágyat!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése