2013. február 12., kedd

Csirkemell Pezsgőmártásban Recept

Recept leírás:

Hozzávalók:

4 személyre  
4 csirkemell filé                                                               
10 dkg tisztított mandula                                               
3 ek. olaj                                                                           
1,5dl pezsgő                                                                      
1 dl húsleves                                                                     
1,5 ek. vaj                                                                         
2 ek. citromlé                                                                   
1 ek. vágott petrezselyem                                             

A csirkemellet megmossuk, megszárítjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Az összevágott mandulát zsiradék nélkül megpirítjuk, kiöntjük az edényből,majd a hús mindkét oldalát lesütöm. Fedő alatt tovább puhítom. Mikor majd nem kész rászórom a mandulát is.

Felforrósítjuk a pezsgőt és a húslevest, 2 percig forraljuk. Tűzről levéve a vajat kisebb darabokban hozzáadjuk, sóval, borssal, citromlével ízesítjük. Főtt tésztával, vagy grillezett cukinivel tálaljuk a húst , megszórva a maradék mandulával és petrezselyemmel, és pezsgős szósszal meglocsoljuk. Jó étvágyat!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése